Oefeningen
Computer ondersteund ontwerpen

 
         
   

De oefeningen zijn een ondersteuning bij de lessen en boeken van het CADCollege. De les stopt niet na de cursus. U gebruikt het boek om verder te leren. U bekijkt de instructiefilmpjes voor als u vast zit en u gebruikt deze oefenvragen om te bepalen of u op de goede weg bent.

   
Boeken  

 De vragen en oefeningen worden gebruikt om te bepalen of de theorie begrepen is en of u het geleerde in de praktijk kunt gebruiken. Doorloop de vragen nadat u een hoofdstuk uit het boek heeft doorgenomen. Als de score erg laag is; doorloop de lessen dan opnieuw. Het heeft namelijk geen zin om verder te leren als u iets aan de basis niet goed heeft begrepen.
U kunt de vragen ook gebruiken om te bepalen of u dat betreffende hoofdstuk al kent, zodat u die kunt overslaan. 

 
Indeling  

Er zijn theoretische vragen en praktische oefeningen. De theoretische vragen zijn verdeeld over een aantal hoofdstukken. Per hoofdstuk wordt een ander onderwerp getoetst. Deze hoofdstuk indeling komt overeen met het AutoCAD/Inventor boek uit de serie "Computer Ondersteunend Ontwerpen".

Tussen de theoretische vragen staan praktijkoefeningen. Deze slaan niet op een bepaald hoofdstuk, maar op alle voorgaande hoofdstukken.

 

 
Theorie  

Voor de theoretische vragen heeft u geen bijzondere zaken nodig. De vragen bestaan voornamelijk uit meerkeuze vragen. Als u een hoofdstuk heeft doorgelezen, dan hoort u die vragen zonder meer te kunnen maken. Omdat we niet allemaal zo goed geheugen hebben kunt u het AutoCAD of Inventor boek gebruiken om terug te bladeren.

 
Praktijk
AutoCAD
Inventor
 

Voor de praktijk moet u AutoCAD of Inventor op uw computer hebben ge´nstalleerd. U heeft de pagina met de vraag open staan en u heeft het CAD programma open staan. Gebruik Alt-tab om te wisselen tussen de schermen.

Bij vrijwel alle vragen moet u iets tekenen of modeleren en wordt achteraf gevraagd wat het de lengte, oppervlak of inhoud is van wat u getekend hebt. U kunt de vragen dan ook alleen maken als u weet hoe u deze informatie opvraagt. Bekijk daarvoor een van de volgende filmpjes voor AutoCAD of  Inventor